22 Ekim 2013 Salı

Kiremitçi: ‘Zonguldak’a hepimizin vefa borcu var’

Merkezi İstanbul’da bulunan Zonguldak Dernekleri Federasyonu (ZONDEF) Genel Başkanı Ali Rıza Kiremitçi, Karaelmas Gazeteciler Derneği’ne (KGD) yaptığı ziyarette, 2 Kasım’da İstanbul’da yapılacak “Zonguldaklılar Hasret Gecesi”ne tüm hemşehrilerini davet etti.
Zonguldak’a herkesin vefa borcu olduğunu ifade eden Genel Başkan Kiremitçi, “2 Kasım’da Zonguldak’taki, İstanbul’daki, başka illerdeki ve yurt dışındaki bütün hemşehrilerimizi bekliyoruz. O havayı teneffüs etmelerini arzu ediyoruz” dedi.
ZONDEF Başkanı Ali Rıza Kiremitçi ve yönetimini KGD Başkan Yardımcısı Sermet Aksu ve KGD Yönetim Kurulu üyeleri karşıladı.
Ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getiren KGD Başkan Yardımcısı Sermet Aksu, “İstanbul’daki Zonguldaklıları temsil etmek için büyük bir görev üstlendiniz. Bizler de sizlere başarılar diliyoruz ve inşallah başarılı olursunuz. İstanbul’daki Zonguldaklılara katkınız olacağına inanıyoruz. Bizlerde gerektiği yerde her zaman sizlere elimizden gelen desteği vermeye hazırız” dedi.
KİREMİTÇİ: “ZONGULDAK’A VEFA BORCUMUZ VAR”
Yaptıkları çalışmalar ve amaçlarıyla ilgili bilgiler veren ZONDEF Genel Başkanı Ali Rıza Kiremitçi ise, “İstişare toplantımızda ‘önce meslek toplantıları yapalım’ dedik. İlkini tekstilcilerle yaptık. Yaklaşık 25’e yakın arkadaşımız vardı. Birçoğu birbirini ilk defa gördü. Dediler ki: ‘Biz neden birbirimizle iletişim halinde değiliz?” Metal sektörüyle ilgili toplantılar yaptık. Kısacası bu tür şeylerin mutlaka katkısı oluyor. İstanbul büyük bir şehir ve dolayısıyla insanların birbirine ulaşması, kaynaşması çok zor… İnşallah 2 Kasım’da 10 bin kişiyi bir araya getiririz de, herkes gurbetteki Zonguldaklıların potansiyelini görür. Daha önce ismini duymadığımız bir sürü profesörümüz, doçentimiz, işadamlarımız var. Ankara’daki bürokratlarımız da, ‘siz öncelik edin ve bu derneği canlandırın’ dedik. Ankara’daki derneğimizi de canlandıracağız. Oraya da gayretli bir arkadaşımızı koyarsak İstanbul’daki gurbetçilere de katkısı olur. Giden Valimizle istişare yaptığımız da; ‘Biz kendi çalan, kendi oynayan bir federasyon olmak istemiyoruz. Bir tabela derneği olmak istemiyoruz. Hemşehrilerimizi gücümüz yettiğince kaynaştırmak ve iletişim halinde olmalarını istiyoruz’ dedik. Ben 1969 yılında İstanbul’a gittim ve Zonguldak’ı tanımıyorum. ‘Zonguldak’ denilince aklıma kömürü, ‘Ereğli’ denilince demir-çelik, ‘Devrek’ denilince de baston geliyor. Zonguldak’ın başka güzellikleri var mıdır, bunu tanımamız lazım. O nedenle büyük bir açılış düşünüyoruz. Benim gibi gurbete gitmiş, ama Zonguldak’ı sadece doğduğu yer dışında tanımayan hemşehrilerimize de tanıtalım istiyoruz. Eski Valimiz Erol Bey, sağ olsun, bizi çok sıcak karşıladı. Vali Bey, ‘Kültür Müdürlüğü, Halk Eğitim Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüşün, bizim elimizde yeterince done var. Zonguldak olarak zenginliklerimiz de var. Yeter ki siz isteyin 4-5 saatini biz sadece tanıtımla doldururuz’ dedi. Biz de yaklaşık 5 saatlik bir program düşünüyoruz. Bu programın bir saatlik kısmını Zonguldak’ı tanıtan bölüm düşünüyoruz. Zonguldak’ın ürünleriyle ilgili stantlar olacak ve folklor gösterileri olacak. Bir saate yakın protokol konuşmaları olacak. 3 mahalli sanatçı ve bir de ulusal sanatçı sahne alacak. Biz Zonguldak’ı dikkatlere çekmek istiyoruz. Zonguldak’a vefa borcumuz var. 2 Kasım’da Zonguldak’taki, İstanbul’daki, başka illerdeki ve yurt dışındaki bütün hemşehrilerimizi bekliyoruz. O havayı teneffüs etmelerini arzu ediyoruz. Gelemeyenlerin de canlı yayınlanan televizyon kanallarından izlemelerini istiyoruz. Bu Zonguldaklılar adına şuana kadar yapılan en büyük organizasyon olacak” diye konuşt
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz