30 Ekim 2013 Çarşamba

KURA ÇEKİLİŞİ SONUCU 15 ROMAN VATANDAŞ İŞE BAŞLAYACAK

           Çalışma ve İş Kurumu ve Zonguldak Belediyesi arasında ‘Toplum yararına çalışma programı’ kapsamında, Belediye Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü’ne 15 roman vatandaş, sekiz ay geçici işçi statüsünde çalışmak üzere işe girdi. Belediye Nikâh Salonu’nda yapılan kura çekimine, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Çalışma ve İş Kurumu Zonguldak İl Müdürü Gönül Demirsu ve noter yetkilileri katıldı.
           Roman vatandaşların topluma kazandırılması adına yapılan bu projeyi, sürekli hale getirmek istediklerini belirten Belediye Başkanı Muharrem Akdemir; “Sizler, birlikte yaşadığımız kardeşlerimiz dostlarımızsınız. Ancak sizlerin bulunduğunuz, yetiştiğiniz ve imkânlarınız ölçüsünde ve almış olduğunuz eğitim neticesinde iş bulmakta zorlanıyorsunuz. Bizler de bunu biliyoruz. Değerli müdürümüz ile iş birliği yaptık. Hepinize başarılar diliyorum. Kurada numarası çıkan üzülmesin. Yedek de olabilir. İnşallah biz bu çalışmalara devam edeceğiz. Sizlerin yanınızdayız ve sizleri topluma kazandırmak istiyoruz.” şeklinde konuştu.
           Çalışma ve İş Kurumu Zonguldak İl Müdürü Gönül Demirsu ise, Zonguldak Belediyesi ile işbirliği çerçevesinde roman vatandaşların çalışma imkânı bulabilmeleri ve topluma kazandırılmasını amaçlayan projenin, başarılı sürdüğü takdirde bu tarz projelerin tekrarlanabileceğini belirtti. Demirsu; “Bugün burada aranızdan 15 kişi çalışmak üzere kura çekilişi için toplandık. Yapacağınız iş, derelerin temizlik işi. Belediye Başkanımızın da katkıları ile roman vatandaşlarımıza çalışma imkânı sağlamak için özel ayrıcalık tanıdık. Eğer başarılı olursanız bu çalışmaya devam edeceğiz. Bu konuyla ilgili bizim İş Kur olarak amacımız, roman vatandaşlarımızın iş bulmakta güçlük çektiklerini bilmemiz ve bu doğrultuda projeyi hayata geçirmemiz. Sizleri de çalışma hayatına kazandırmak amacıyla böyle bir projeyi hayata geçiriyoruz. Bu işin dışında, sizleri başta alanlarda da değerlendireceğiz. Hepinize, başarılar diliyorum. Bu proje için başvuran kişi sayısı 77 kişi. 15 asıl, 15 yedek olmak üzere kura ile noter huzurunda çekiliş yapacağız.” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından kura çekilişi yapılarak 15 kişi asıl olmak üzere 15 kişi ise yedek olarak belirlendi. Proje 1 Kasım’da başlayacak olup, işe başlayacak olan işçilere ücretleri Çalışma ve İş Kurumu tarafından karşılanacaktır.  



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz