23 Ekim 2013 Çarşamba

Arı; Rat Dolmuş durağını ziyaret etti

 
Zonguldak Belediye Başkan Aday Adayı, aynı zamanda Zonguldak Belediyesi Trafik Komisyonu Başkanı Bahaddin Arı Şoför esnafının sorunlarını ve çözüm önerileri konusunda Rat Dolmuş Durağı Şoför esnafıyla bir araya geldi. Arı’nın ziyaretinde kendisine Belediye Meclis Üyesi İzzet Bildirici, Mali Müşavir Hüsamettin Ayvacı’da eşlik etti.Zonguldak Belediye Başkan Aday Adayı Bahadin Arı’yı Rat Dolmuş Durağı Başkanı Erol Oral ve durak esnafı karşıladı. Ziyarette Belediye Başkan Aday Adayı ve Trafik Komisyonu Başkanı Bahaddin Arı şu ifadelere yer verdi, “Öncelikle bende kendimi şoför esnafından birisi olarak görüyorum. Çünkü 2009 yılında seçildikten sonra Meclis üyelerimiz beni Trafik Komisyonu Başkanlığına seçtiler. İyi de yapmışlar.Çünkü ben o tarihe kadar kentte şoför esnafının bu derece sorunları,istekleri ve beklentileri olduğunu bilmiyordum.Fakat seçildikten hemen sonra bugüne kadar oldukça önemli işler yaptık, sizlerle defalarca toplantılar yaparak önemli kararlar aldık. Bunların başında biz göreve geldiğimizde Şoför esnafının belediyede muhatabı yoktu, derdini hangi yasa çerçevesinde dile getireceği yada çözeceği bilinmiyordu ama bugün artık kette Dolmuş,taksi,Servis yapan arkadaşlarımızın bir yönetmeliği ve hangi yasa karşısında sorumlu oldukları, hakları var hepsi belirlenmiş durumda.Bu konuda Tüm şoför esnafı arkadaşlarıma buradan sevgi ve selamlarımı iletiyorum.
Benim bu görevimde bana oldukça yardımcı oldular. Bunun dışında Bugün Rat Durağı’nı ziyaret ettiğimiz noktada esnafın oturacağı, birlikte zaman geçireceği, toplantı yapacağı, karda kışta açıkta kalmayacağı mekân oluştu. Bu sadece Rat Durağına değil birçok durak bugün aynı noktaya geldi. Sorunlar bitti mi bitmedi. Önümüzdeki dönemde çözülmesi gereken en önemli sorun kentin trafik sorunu ve karmaşası. Bunun üçayağı var. Belediye, Esnaf Odası ve Emniyet bu üç kurum bu konuda ortak çözümler üretmeli. Kentte Belediye Otobüsü, Dolmuşçu, Servisçi vb. kavgası yerine çalışma barışı getirilmesi gerekiyor. Bu konuda kamu yararını gözetecek ve esnafımızın daha kazançlı ve vatandaşımızın daha güvenli ve sağlıklı ulaşım hizmeti sağlamak için hazırlıklarımız var. Gelecek daha güzel olacak. Çünkü konuyu, sorunlarınızı en iyi bilen sizleri tanıyan bir arkadaşınız olarak ve sizlerle beraber çözeceğime inanıyorum.”dedi.
Rat Dolmuş Durağı Başkanı Erol Oral’da Belediye Başkan Aday Adayı Bahaddin Arı’nın ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve şöyle dedi, “Öncelikle ziyaretinden dolayı teşekkür ediyorum. Bizler ilk günden bugüne önemli katkılar sağladınız. Gerek güzergâhla ilgili sorunlarımızda gerekse buradaki şöför esnafımızın sorunları konusunda hep yanımızda oldunuz. Bu konuda bizlerde sizlerin yanınızdayız. Ayrıca Bugün sizleri ağırladığımız bu mekanın oluşmasında sizlerin, belediye başkanımızın, teknik danışman Erhan bey ve Zabıta müdürümüzün önemli katkıları oldu onlara da buradan teşekkürlerimizi iletiyoruz.Şunu bekliyoruz, gerçekten Şöför esnafı kazanmıyor.Bir düzensizlik var, kim nerede nasıl yolcu alacak belli değil.Bu konudaki karmaşayı çözeceğine inanıyoruz.” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz