26 Ekim 2013 Cumartesi

ONUR ÖYMEN BELEDİYE BAŞKANI MUHARREM AKDEMİR’İ ZİYARET ETTİ

            Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Zonguldak Şubesi’nin düzenlemiş olduğu ‘Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyet Devrimimizin Uluslar arası Etkinlikleri’ isimli panel kapsamında Zonguldak’a gelen, 22-23. Dönem Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Milletvekili Onur Öymen, Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’i makamında ziyaret etti. Öymen’e; Maltepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç.Dr. Orhan Çekiç,  Emekli Amiral Türker Ertürk, ADD Zonguldak Şube Başkanı Tayfun Özdemir, Gökçebey Belediye Başkanı Zeki Kılıçarslan, Muslu Belediye Başkanı Sabahattin Adıyaman eşlik etti.
               Zonguldak’a gelmekten dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade eden 22-23. Dönem CHP Milletvekili Onur Öymen; “Zonguldak’a geliş amacımız, bugün düzenlenecek olan panel kapsamında Cumhuriyet Dönemi’nde yaşanılanları ve bugünkü gelişmeleri değerlendirmeye çalışacağız. Bu toplantının, Zonguldak’ta yapılması bizim için ayrıca bir önem taşıyor. Buradaki, vatandaşlarımız ile görüşlerimizi paylaşacağız ve sorularını cevaplandıracağız. Türkiye’nin, içinde bulunduğu sıkıntıları ve aynı zamanda Cumhuriyet’in kurulması döneminde yaşanan çok büyük sıkıntılarda da Türkiye o koşulları aşmışsa, bugünde bu sıkıntıları aşacak inanca sahiptir diyoruz. Mutlaka, bu sıkıntıların hepsinden çıkış yolu bulacağız.  Gerek iç politikada, gerekse dış politikada olsun, Türk milleti Atatürk’ün kuruduğu bu cumhuriyet’in bitirilmesine izin vermeyecektir.”dedi. Son zamanlarda, milli bayramların sadeleştirilmeye çalışıldığı ve bu konudaki düşüncelerinin neler olduğu sorusu üzerine basın mensuplarına yanıt veren 22-23. Dönem CHP Milletvekili Onur Öymen; “Cumhuriyet’in kuruluş dönemlerinde yapılanları, unutturmak isteyenler var, yozlaştırmak isteyenler var. Atatürk’ün yaptığı eserler, halkın yüreğine işlemiştir. Türk milleti içinde vazgeçilmez bir yaşam biçimi olmuştur. Pek çok lider geldi dünyaya, fakat bir tek Atatürk hala eserleri ve yaptıkları ile varlığını koruyor. Atatürk; Türk milleti için kutup yıldızıdır. Kutup yıldızını ise yok etmeye kimsenin gücü yetmez. Biz, onun gösterdiği yoldan giderek, dış politikada da tam bağımsız ülke olduğumuzu kanıtlayacağız” şeklinde konuştu.
               Emekli Amiral Türker Ertürk ise ziyarette yaptığı konuşmasında; “Onur Bey’in söylediklerine aynen katılıyorum. Yaklaşmakta olan Cumhuriyet’imizin 90’ıncı yıldönümünü kutlama münasebeti ile düzenlenen etkinlik için geldik. Atatürkçü Düşünce Derneği bizi davet etti. Kendilerine ayrıca teşekkür ediyorum. Bugün ne yazık ki ülkemiz, cumhuriyet’imize düşmanlar tarafından yönetilmektedir. Onun için milli bayramlarımıza düşmandırlar. Milli birliğimize düşmandırlar. Onun için, Atatürk’e ulusal kahramanlarımıza düşmandırlar. Ama şuanda sürdürülen gayri ahlaki dönem bitecektir. Biz, bunun için mücadele ediyoruz. Pes etmeyeceğiz. En sonunda bu ülkede aklı-selim galip gelecektir. En sonunda, bu ülkeye aydınlıklar egemen olacaktır. Bu vesile ile buradan tüm Zonguldaklı hemşerilerime saygılarımı sunuyorum.” şeklinde konuştu.  Maltepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç.Dr. Orhan Çekiç ise ziyarette yaptığı konuşmasında; “Arkadaşlarım, Zonguldak’a geliş amacımızı anlattı. Atatürk, Nutku yazarken her gün 6 saat konuşarak her söylediğini ise belgeli şekilde ortaya koyarak ve kaleme alırken birden durur. Yurttaşlarıma der, naçizane olarak bir tavsiyem olmalı. Tavsiyem şudur der: Başına getireceği kişilerin tıynetini iyi araştırsın. Bugün yaşanılan tüm sorunların temel nedeni ise budur. Söyleyeceğim de bu kadardır.” Şeklinde konuştu.
             Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Cumhuriyet’in 90’ıncı kuruluş yıldönümünü kutlayarak; Zonguldak’a gelmenizden ötürü çok mutluyum. Bugünkü toplantınız çok anlamlı. Halkımızı bilgilendirecek olmanız için de ayrıca hepinize teşekkür ediyorum.” dedi. Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, günün anısına konuklara madenci heykeli armağan etti. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz