13 Ekim 2013 Pazar

Türkiye Gençlik Birliği’nden Başkan Aday adayı Arı’ya ziyaret

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Zonguldak İl Başkanı Tolga Toy ve İl Sekreteri Murat Koçyiğit CHP Zonguldak Belediye Başkan Aday Adayı Bahaddin Arı’yı bürosunda ziyaret ettiler.Türkiye Gençlik Birliği Başkanı Tolga Toy ve İl Sekreteri Murat Koçyiğit, Arı ile Yerel yönetimler ve özellikle sosyal belediyecilik üzerine sohbet ettiler.
Ziyaret sırasında gençler adına ziyaret gerçekleştirdiklerini dile getiren Tolga Toy, Başkan seçilmesi durumunda özellikle kentimizde bulunan Yüksek öğrenim gençliğinin sorunlarına çözüm bulunması konusunda önerilerde bulundu ve şöyle dedi, “Zonguldak’ta gençliğin tümünü ilgilendiren sorunlar olduğu, özellikle öğrenci gençliğin özelde Bülent Ecevit Üniversitesi öğrencilerinin oldukça sorunları var. Bunların başında yaşam alanları, sosyal alanlar ve ulaşım ve barınmanın oldukça sorunlu olduğunu ifade etmek isteriz. Zonguldak Belediyesi olarak öğrenci gençliğe yönelik herhangi bir hizmetin olmaması buradaki yaşamımızı daha da zorlaştırıyor. Her yerde öğrenciye yönelik ucuz taşıma, ulaşım sorunu Zonguldak’ta  sivil yolcu ile aynı oranda. Örneğin Site ve İncivez minibüsleri Sivil yurttaşları da 1,50 Krş.Taşıyor öğrenciyi de. Bunu kim denetliyor, kim ücretlendiriyor. Bu konuda ilgili Meslek Odası neden buna göz yumuyor anlamıyoruz. Bunun yanında Belediye olarak öğrencinin barınma ve konaklama ile ilgili hiçbir hizmetinin olmadığını biliyoruz. Umarız siz kazanırsınız ve gençliğin bu sorunlarına çözüm bulursunuz. Bu konuda bizlerde sizlere destek veriyoruz. Özellikle bugüne kadar yapmış olduğunuz açıklamalar ve, çalışmalardan kentin daha çağdaş, demokratik, katılımcı ve şeffaf bir yönetim anlayışı getireceğinizi ifade ettiniz bizde bu konuda sizleri destekliyoruz. Ayrıca bu seçimlerin yerel seçim olmaktan çıktığını AKP’ye hak ettiği dersi vermek gerektiğine inanıyoruz. O nedenle bu yerel seçimler 2015’te yapılacak olan genel seçimleri ve Cumhurbaşkanlığı seçilerinde sonucunu belirlediğini biliyoruz.Bu konuda Özellikle sizlerin “Gezi Ruhu Kenti Yönetmeli” diye ifade ettiğiniz düşünceleri benimsiyoruz. Bizlerde Mustafa Kemalin askerleri olarak sizlerin bu konudaki çabalarına önem veriyoruz.”dedi.
TGB Yöneticileri ayrıca Çevre kirliliği ve ÇATES’in satılması konusunda da görüş alışverişinde bulundular. Yaklaşan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bu özel günü bir günlük etkinlikten çıkaracaklarını ve bir hafta olarak Cumhuriyet haftasına dönüştüreceklerini dile getirdiler ve bu konu’da Bahaddin Arıyla yapılacak etkinlikler konusunda fikir alışverişinde bulundular.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz