28 Ekim 2013 Pazartesi

CHP'DEN ALTARNATİF TÖREN

 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Nedeniyle CHP, ADD, Eğitim-İş, Maden Mühendisleri Odası alternatif Çelenk koyma töreni yaptı. Törene CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktür, CHP İl Başkanı Halil Furat, Maden Mühendisleri Odası Başkanı Erdoğan Kaymakçı, Eğitim-İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Metin Kahveci, Sağlık Emekçileri Sendikası Başkanı Halil Kara gülmez, ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.
Çelenk koyma töreninin ardından bir konuma yapan CHP İl Başkanı Halil Furat “ Mustafa Kemal Atatürk’ün 29 Ekim 1923 yılında ilan ettiği Cumhuriyet, Türk milletimize verilmiş en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir. Hedefini Muasır medeniyetler seviyesini aşma olarak belirleyen Mustafa Kemal Atatürk, Bu hedeflere ancak ve ancak Cumhuriyet ve demokrasi ile varılabileceğini görmüştür.
Cumhuriyetin kuruluşundaki temel ve yegâne amaç’ta olduğu gibi bağımsız, güçlü bir demokrasi içinde yaşayan Türkiye yaratılmıştır.
B nedenle Cumhuriyetin temel kaynağını çok iyi bilmek, anlamak ve kavramak ve her zaman canlı tutmak zorundayız. Çünkü devletimizin bekası ve ulusumuzun geleceği, huzur ve refahı açısından çok önemli bir rehber olacaktır. Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde bu büyük Türk Milletinin kanı, canı uğruna büyük emeklerle kurduğu Türkiye Cumhuriyetinin eskisi gibi büyük ve lider bir ülke olarak istenilen hedeflere koşması ve ulaşması hepimizin kuşkusuz ki en büyük amacı ve ilkesidir. Bunun için hepimiz var gücümüzle çalışmalıyız.” Dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz