20 Haziran 2013 Perşembe

21 HAZİRAN ZONGULDAK’IN KURTULUŞU

 CHP İl Başkanı Halil Furat Zonguldak'ın kurtuluş günü nedeniyle basınn açıklaması yaptı. Furat yaptığı açıklamadı  "Bu gün Zonguldak’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 92.yıldönümünü kutluyoruz. Türk tarihi,Türk milletinin bağımsız yaşama tutkusu ve varlığını sürdürmek için yaptığı inanılması güç mücadelelere ilişkin olaylarla dolu savaşlara sahne olmuştur. Türk milletinin ölümsüz zaferlerini kanları ile tarihe yazan aziz şehitlerimizi anmak,kahramanlarımıza sonsuz şükran borcumuzu ifade etmek ve gelecek nesillere anlatmak hepimizin başta gelen görevidir.
En değerli hazinemiz olan bu vatan toprakları üzerinde bağımsız bir şekilde yaşamamızı sağlamak için ,namusu bildiği vatanı için,her ne şartta olursa olsun vazgeçemediği bağımsızlığı için bedenini korkusuzca düşmanın karşısına siper eden;canları ve kanları pahasına bu toprakları bize vatan yapan,ecdadımızın emaneti olan,Cumhuriyetimize sahip çıkmak ,birliğimizi ve bütünlüğümüzü koruyarak ülkemizi ve şehrimizi daha çağdaş ve mutlu yarınlara taşımak en önemli görevimiz olmalıdır.
Bu uğurda gencinden yaşlısına her ferdin fedakarca hizmet etmesi şarttır. İnanıyorum ki tarihini özümseyerek öğrenen,sorumluluk bilinci ile yetişen her birey bu görevi en iyi şekilde yerine getirecektir.
Ülkemiz ve ilimiz için son derece anlamlı olan bu günde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve  silah arkadaşları olmak üzere tüm aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve saygı ile anıyor,Zonguldak ve il dışında bulunan hemşerilerimin kurtuluş gününü en içten dileklerimle kutluyor,sevgi ve saygılarımı sunuyorum." dedi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz