12 Haziran 2013 Çarşamba

BAŞKAN SEMERCİ GAZETE SAHİPLERİYLE BİRARAYA GELDİ

 Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, Devrek’te kurulu bulunan gazete sahipleriyle bir kahvaltılı bir toplantı düzenledi.
   Toplantıya, Bölge Haber Gazetesi sahibi İbrahim Tığ, Yeni Nesil Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Süleyman Taşçı ve Devrek Postası Gazetesi Yazıişleri Müdürü Hakan Çavuşoğlu katıldı.
    Toplantı da, çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, Devrek şehir şebekesi suyunun içilebilir su olduğuna işaret ederek, ayda 2 kez olmak üzere şehrin 10 farklı noktasından alınan su örneklerini Çaycuma Halk Sağlığı Müdürlüğü laboratuarında analiz yaptırdıklarını, bildirdi.
    Semerci, Devrek şehir içme suyu örneklerinin sonuçlarının düzenli bir şekilde kendilerine bildirildiğini ve “içmeye uygundur” raporları bulunduğunu, anlattı.
   ŞEHİR MERKEZİ SUSUZ KALMAYACAK
   Başkan Semerci, Devrek’e 17 km uzaklıktaki Kurudere Köyü’nden içme suyu tahsis ettiklerini belirterek, bu mesafede bulunan su borularının yenileceğini de belirterek; “Söz konusu bu boru hattının yenilenmesi için ihaleye çıktık ve boruların yenilenmesi çalışmalarına da başladık. Bu süreç içersinde şehrin susuz kalmaması için önlem alarak 3 adet artezyen kuyusu kazdık. Vatandaşlarımızdan yaz aylarında bahçe sulamamaları, suyu tasarruflu kullanmalarını istiyoruz.”diye konuştu.
DOĞALGAZ 2014’ÜN SONUNDA GELMİŞ OLACAK
   Doğalgazın Devrek’e 2014 yılı sonunda gelmiş olacağını anlatan Başkan Semerci, “Doğalgaz yetkililerinin bize verdiği bilgilere göre 2014 yılı sonunda Devrek doğalgaza kavuşmuş olacak. Böylece şehrimizin hava kirliliği de önlenmiş olacak.”DEDİ.
BÜTÜN ATIKLAR AYRI AYRI TOPLANACAK
Çöp transfer Akçasu Köyü yoluna kurulduğunu ve oradan da Sapça mevkiindeki merkeze taşındığını anlatan Başkan Semerci, “Devrek’in çöp sorununun da üstesinden geldiklerini” belirtti.
   Semerci konuşmasını şöyle sürdürdü; “9 aydır, Bakanlık tarafından onaylanan ‘ambalaj atıklarının kaynağında ayrı toplanması” projesini yürütüyoruz. Bu projenin mahalle ve evlerde de uygulanmasını sağlayacağız. Yani vatandaşlarımız bütün atıklarını ayrı ayrı olarak çöp kutularına atacaklar.
Böylece, ambalaj atıklarının geri dönüştürülebilmesi için gelişmiş ülkelerde olduğu gibi kaynağında çöpten ayrı olarak toplanması ve temiz bir şekilde geri dönüşüm endüstrisine ulaştırılmasını sağlayacağız. Ambalaj atıklarının oluştuğu yerde atığı üreten tarafından temiz ve sağlıklı bir şekilde çöpten ayrı bir torba veya kutu içinde biriktirilmesi, biriktirilen bu atıkların belediye tarafından çöpten ayrı olarak temiz ve düzenli bir şekilde toplanıp, ayırma tesisine ulaştırılması, burada türlerine göre ayrılarak ilgili geri dönüşüm endüstrisine sevk edilmesi çalışmalarının tümüne kaynağında ayrı toplama uygulamasını yaygınlaştıracağız. Kaynağında ayrı toplama uygulamaları ile ambalaj atıkları, çöpten ayrı, temiz, verimli, sağlıklı ve hijyenik olarak toplanacak.”
    Başkan Semerci, ayrıca belediyenin yeni modern bir itfaiye ve cenaze aracına kavuşturulduğunu da sözlerine ekledi.
    Toplantıya, Belediye Çevre Mühendisi Ayhan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz