19 Haziran 2013 Çarşamba

İstanbullu Zonguldaklılar Derneği KGD ve GMİS’İ ziyaret etti

 Geçtiğimiz günlerde 17 derneğin bir araya gelmesiyle kurulan İstanbul Zonguldak Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Ali Rıza Kiremitçi ve beraberindekiler, Karaelmas Gazeteciler Derneği’ni (KGD) ziyaret ederek, görüş alışverişinde bulundu, çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti İl Temsilcisi ve KGD Yönetim Kurulu Başkanı Osman Sav ile Yönetim Kurulu üyeleri tarafından karşılanan heyette, aynı zamanda İETT Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Federasyon Genel Başkanı Ali Rıza Kiremitçi ile birlikte, Zonguldak Sanayici ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Tosun, Orhan Kurtulbaş, İstanbul Zonguldaklılar Derneği Başkanı Orhan Bayraklı ve diğer heyet üyeleri yer aldı.
Buluşmada, federasyonlaşma süreci ile bundan sonraki süreçte yapılacak çalışmalar hakkında görüşler paylaşıldı. İstanbul’da bizzat Zonguldak doğumlu 115 bin kişi olduğunu belirten Kiremitçi, ortaya konulan gönül birlikteliği hareketi ile çocukların eğitiminden sağlığa, istihdamdan güzel ve zor günlerde dayanışmaya her alanda kenetlenmek istediklerini söyledi.
Zonguldak ile İstanbul arasında köprü olmak için çalışacaklarını belirten Kiremitçi, pek çok kentten gelen gurbetçilerin İstanbul gibi büyük kentlerde kenetlendiklerini, Zonguldaklılar olarak geç de olsa böylesi kenetlenmeyi gerçekleştirmek istediklerini söyledi. 2 Kasım’da yaklaşık 10 bin kişinin katılımıyla bir gece düzenleyeceklerini belirten Kiremitçi, İstanbul’da Zonguldak’ı en güzel taraflarıyla anlatmak istediklerini, bu konuda görüş ve önerilere açık olduklarını söyledi. Kiremitçi, aynı zamanda Feshane’de “Zonguldak Günleri” yapmak istediklerini de hatırlattı.
KGD Başkanı Osman Sav ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, KGD olarak her yıl Babıali Şenlikleri’nde Zonguldak basınını anlattıklarını hatırlattı. Derneğin çalışmalarının yanında Zonguldak Platformu hakkında da bilgi veren Sav, İstanbul’daki derneklerin federasyon çatısı altında buluşmasının kendilerini çok mutlu ettiğini belirterek, başarı dileğinde bulundu.
GMİS’İ ZİYARET

İstanbul Zonguldak Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi İETT Genel Müdür Yardımcısı Ali Rıza Kiremitçi, Dernekler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Tosun ve Orhan Bayraklı, 19 Haziran 2013 tarihinde Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Eyüp Alabaş’ı ziyaret etti.
Ziyarette GMİS Genel Sekreteri Behzat Cinkılıç da hazır bulundu.
Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Ali Rıza Kiremitçi, İstanbul’da bulunan Zonguldak derneklerinin Zonguldak Dernekler Federasyonu çatısı altında bir araya geldiğini belirterek, “İstanbul’da 22 Zonguldak derneği bulunuyor. Bu derneklerimizden 17’si federasyon çatısı altında bir araya geldi. Diğer 5 derneğimizin de federasyona katılması için görüşmelerimizi sürdürüyoruz.
Hem Zonguldaklıların, hem de onların kurduğu derneklerin dayanışması ve etkinlikler düzenlenmesi bu federasyon çatısı altında daha da güçlenecektir. Zonguldak’ta da çeşitli ziyaretlerde bulunarak destek istiyoruz. GMİS, ülkemizin önde gelen demokratik kitle örgütlerinden biri. GMİS’in desteği bizim için çok önemli” dedi.
GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Dernekçilik gerçekten zor iş. Hem maddi hem manevi fedakarlık gerektiren bir iş. Sivil toplum örgütü olmanın yüklediği sorumlulukları biliyoruz. Zorluklarını, yorgunluklarını biliyoruz.
Bu zorlukları ve sorumlulukları hep birlikte paylaşmaya hazır olduğumuzun bilinmesini isteriz. Federasyona destek vereceğiz” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz