26 Haziran 2013 Çarşamba

CHP’lilerden KGD’ye ziyaret

 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez İlçe Başkanı Cemal Şahin ve Yönetim Kurulu üyeleri, Karaelmas Gazeteciler Derneği’ni (KGD) ziyaret ederek, teşkilatının çalışmalarından bahsetti. Şahin ve ekibini, Karaelmas Gazeteciler Derneği (KGD) Başkanı Osman Sav ve Yönetim Kurulu üyeleri karşıladı.
Ziyarette konuşan CHP Merkez İlçe Başkanı Cemal Şahin, şunları söyledi:
“KGD’yi sivil toplum örgütleri içerisinde meslek örgütü olarak çok önemsiyorum. Özellikle geçtiğimiz süreçte yerel basın Gezi Parkı eylemlerinde ön plana çıktı. Demokratik bir ülkede basının nasıl olması gerektiğini açık ve şekilde anladık. Yerel basına özellikle teşekkür ediyorum. Yerel basın, Gezi Parkı eylemlerinde bizlere çok destek verdi. Ciddi bir ilgi gösterdi. Halkın bu konuda toplumun özgür haber alma konusunda ciddi bir rol oynadı. Köşe yazarları, köşelerinde bizlere yer verdiler. Ulusal basının yapamadığını yerel basın yaptı. Ulusal basında bu tür haberlere neden yer verilmediğini biliyoruz, ama yerel basın bu konuda çok emek verdi. Sizleri çalışmalarınızda iyi takip ediyoruz. Bu çalışmalarınızda da sürekli yanınızda olacağız. Basın organlarının örgütlenmesi bizim için önem taşıyor. Yereldeki sorunlarımızı objektif ve tarafsız bir şekilde yayınlıyorsunuz. Bunlar yerel açıdan önemli, çünkü insanlar bazen gelişmeleri farkında olamayabiliyorlar. Çoğu konuları yerel basından öğreniyorlar. Bu konuda sizleri takdir ediyoruz. Bu düşüncelerimizi ve görüşlerimizi sizlerle paylaşmak istedik. Sizlerin önümüzdeki süreçte bizleri yönlendirme, yol verme, aydınlatma
Gibi konularda bizlere destek bekliyoruz. Eleştirel yönde de olabilir, bu bizi mutlu eder. Bir de sizlere sormak aslında CHP’yi dışarıdan nasıl görüyorsunuz. Kırıcı olmadan, anlatıcı, yapıcı, doğruya yönlendirici olmalı, bu tür şeyler oluştuğu sürece sorun olacağını düşünmüyorum. Birçok sivil toplum örgütünde görevli arkadaşlarımız tarafından ılımlı ve olumlu mesajlar alıyoruz. Benimle birlikte karar vermelerinde ayrıca olumlu tepkiler alıyoruz. Önümüzdeki süreçte toplumla, halkla iç içe, onların sorunlarını dinleyerek istişarelerde bulunacağız. Çalışmalarımızı bu doğrultuda sürdüreceğiz.”
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren KGD Başkanı Osman Sav ise, şöyle konuştu:
“Derneğimizle ilgili düşüncenizden dolayı teşekkür ederiz. Derneğimiz sadece gazetecilerden oluşan, hem mesleğe, hem de geriye bir şeyler bırakmaya çalışan bir dernek… Yerel medya, Zonguldak’ta gerçekten önemli, bazı gelişen olaylarda yerel gazeteciliğin önemini daha çok ortaya koyuyor. Eksik yaptığımız veya yapacağımız işler olabilir. Ama karşılıklı görüş alışverişlerinde iletişimi kesmeyerek, bunu daha iyi bir yere getirebiliriz. Dernek olarak yaptığımız önemli çalışmalarımız var. Mithatpaşa Tüneli’nin hayata geçirilmesi için imza kampanyası düzenlemiştik. Bu kampanyaya bütün siyasi partiler, iktidar ya da muhalefet hepsi eşit mesafede yaklaşım gösterdiler. Sonuçta Mithatpaşa Tüneli’ne başladık. Zonguldak’ın tanıtımı ve ya katkı anlamında bundan önce olduğu gibi bundan sonra da ilimizi ileriye götürebilecek etkinliklere her zaman destek vermeye devam edeceğiz. Eleştirilere de tabii ki açık olacağız. Genelde eleştirildiğimiz de bazen kasıyoruz. Eleştiri, eleştiri olarak algılanmıyor. Bazen mantalite ve iletişimi koparıyoruz. Biraz iletişim sıkıntısı yaşıyoruz. Bazen en ufak bir eleştiriyi bile kaldıramıyoruz ya da farklı bir yere çekiyoruz. Gazeteci arkadaş, kolay kolay bir konuyu kaleme almaz. Mutlaka vatandaş söylemiştir, şikayetini dile getirmiştir.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz