1 Haziran 2013 Cumartesi

TAKSİM GEZİ PARKİ EYLEMİNE ZONGULDAK'TAN DESTEK

KAYMAKCI” EYLEM SADECE GEZİ PARKINA DEĞİL YAŞAM TARZINA MÜDAHALEYE TEPKİDİR”

 





İstanbul Taksim Gezi parkı eylemine Zonguldak’ta destek verdi. Zonguldak Demokrasi Platformu adına düzenlenen eyleme CHP İl Başkanı Halil Furat, Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Maden mühendisleri Odası Başkanı Erdoğan Kaymakçı, Tes-İş Şube Başkanı Ahmet Hasan Efendioğlu, Büro Emekçileri Sendikası Başkanı Hayri Anıl Çetin,Sağlık Emekçileri Sendikası Başkanı Halil Karagülmez, ve çok sayıda vatandaş topluluğu katıldı.
Saat 12.30 İsmet İnönü parkı önünde başlayan eylem daha sonra Madenci anıtına kadar yürüyüş ile devam etti. Yürüyüş sırasında “ Her yer taksim her yer direniş, Faşizme karşı omuz omuza, Tayip Amerikaya  Fetullahın yanına, Direne dine kazanacağız” şeklinde slogan an atarak AKP binasının önünde Hükümeti istifaya çağırdılar.
Demokrasi platformu adına konuşma yapan TMMOB Zonguldak şube Başkanı Erdoğan Kaymakçı, taksim direnişinin sadece gezi parkı direnişi olmadığını, Bu direnişin, yaşam tarzına, parkına,kentine, ülkesine sahip çıkanların duruşu olduğunu söyledi.
Kaymakçı şöyle devam etti “  Taksim gezi parkının bilim, teknik ve hukuk kurallarını hiçe sayarak hazırlanmış bir proje ile talan edilmesi ve bu durum karşısında demokratik tepkilerini gösteren insanlara karşı gerçekleşen polis saldırısı bu gerçeği kamuoyun gözleri önüne acı biçimde bir kez daha sermiştir.
AKP’nin çoğunluğunu oluşturduğu parlamento halkın sorunlarının çözüm yeri değil, sorunların kaynağı olmuştur. 4 günden beri İstanbul’da yaşananlar sermaye ve rant için doğanın katledilmesine karşı çıkan halka uygulanan polis terörü bunun en açık kanıtıdır.
Suriye de halkın sesine kulak verin diye akıl verenler kendi ülkesindeki halk hareketine çeşitli gerekçeler uydurarak acımasızca şiddet uygulamaktadır. Bu eylemler ben bilir, ben yaparım olacak b iş diyen kibirli bir tek adam rejimine karşı duruşu göstermektedir. Bu sadece halka rağmen Gezi Parkı projesine gösterilen tepki değildir. Bu aynı zamanda Ankara metrosunda yaşanan ahlaklı davranın uyarısına, ayyaş gençlik istemiyoruz bahanesi ile yaşam tarzı müdahalelerine, dindar ve kindar gençlik istiyoruz diyerek gerici yaşam tarzı dayatmalarına karşı bir duruş sergilemektedir.
Bu geleceğine, yaşam tarzına, parkına, kentine, ülkesine sahip çıkanların karşı duruşudur” dedi.













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz