9 Haziran 2013 Pazar

MADEN NEZARETÇİLER DERNEĞİNDEN ASILSIZ İDDALARA TEPKİ

 Maden ocaklarındaki göçükler, deprem ve heyelan nedeniyle oluşan çökmeler sonucu göçük altında kalanları kurtaran Maden nezaretçileri, kendileri hakkında yerel basında çıkan iddialara tepki gösterdi.
Maden Nezaretçileri Yönetim Kurulu Başkanı Erol Şekerci, kentte yayın yapan yerel bir gazetenin köşesinde gündeme getirilen iddialara tepki gösterdi.
Dernek binasında açıklama yapan Şekerci, “Yerel gazete yazarlarından H.E’nin Karadon müessesesinde çalışan, kimliğini açıklamayan bir işçinin Enerji Bakanlığına yazmış olduğu şikayet dilekçesine istinaden yayınlanan makaleyi şiddetle kınıyoruz.” Dedi.
1848 yılından bu yana taşkömürü havzasında maden nezaretçiliğinin(başçavuşluğunun) var olduğunu ifade eden Şekerci, “Maden nezaretçiliğinin arkasında 158 yıllık bir üretim kültürü vardır. Maden nezaretçileri işçilerin arasından özenle seçilen ve kurum tarafından bir yıl boyunca yetiştirilen, yönetim ile işçi arasında bir denge kuran görevlilerdir. Yer altı şartlarında kömürün üretiminden yer üstüne çıkarılmasına kadar geçen süreçte işçilerin sürekli yanında bulunmakla sorumludur. İşimiz sadece bununla kalmayıp Türkiye’nin hangi köşesinde maden kazaları başta olmak üzere deprem ve göçük gibi afetlerde görev yaparak üstün başarı ve hizmetlerde bulunuyoruz. Buna rağmen köşe yazarı, olayın aslını anlayıp dinlemeden maden nezaretçileriyle ilgili aslı olmayan iddiaları köşesinde yer vermesi bizleri üzmüştür. Kamuoyu önünde yazar H.E’den özür bekliyoruz” şeklinde konuştu 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz