8 Kasım 2013 Cuma

BAŞKAN AKDEMİR: “10 KASIM 1938 BİR DEVRİN SONU DEĞİL, ATATÜRK'ÜN BİZLERE MİRAS BIRAKTIĞI CUMHURİYET’İMİZE SAHİP ÇIKMAMIZI HATIRLATMASIDIR”

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Türkiye Cumhuriyet’inin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 75’inci yıldönümünde onu bir kez daha özlem, saygı ve rahmetle andığını belirtti. Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, “Önemli şahsiyetler, fikirleriyle, eserleriyle, fedakâr gayretleriyle anılırlar.” ‘Beni görmek demek, mutlaka yüzümü görmek değildir, benim fikirlerimi, duygularımı anlıyorsanız bu kâfidir’ diyen Gazi Mustafa Kemal’in de milletimizden beklediği budur” dedi.


Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, yapmış olduğu yazılı açıklamasında şu görüşlerine yer verdi: “Atatürk, tüm hayatını milletine adamış, Kurtuluş Savaşı'yla kazandığı mutlak bir zaferle tarihine yön vermiş, bilgi ve bilinçle özümsenmiş icraatlarıyla da ülkeye aydınlık bir geleceğin kapılarını aralamış büyük bir liderdir. Atatürk’ün en büyük eseri, kurucusu ve lideri olduğu, milletimizle el ele geliştirdiği Cumhuriyetimizdir. Bizler, bağımsız ve müreffeh bir gelecek için Atatürk’ün fikirleri ışığında ilerleyerek bu mirası bizden sonraki nesillere gururla aktarmak kararlılığındayız. 10 Kasım, Türk Milleti için Atatürk’ü anma günü olduğu kadar, aynı zamanda O’nun ideallerini gerçekleştirme konusundaki kararlılığı gösterme günüdür. Türk Milleti, Ata’sının kendilerine bıraktığı ve yüksek bir ruh ve şuurla sahip çıktığı Cumhuriyeti, daha iyi bir geleceğe taşıma azim ve kararlılığında olacaktır. Atatürk’ün İstiklal Savaşı’nın ardından kurduğu ve milletimize emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti, hepimizin titizlikle koruduğu eşsiz bir eserdir. Bize emanet edilen Cumhuriyeti, koruyup geliştirmek ve muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmak, her zaman benimsediğimiz ve canla başla çalışmamızın itici gücü olan şaşmaz hedeflerimizin başında gelmektedir. Unutmamak gerekir ki, 10 Kasım 1938 bir devrin sonu değil, Atatürk'ün bizlere miras bıraktığı Cumhuriyetimizin her bakımdan korunması için yeni bir dönemin başlangıcıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle milletimize yaptığı büyük hizmetler vesilesi ile her an minnet ve şükranla andığımız Büyük lider Mustafa Kemal Atatürk' ü ölümünün 75. yıldönümü olan 10 Kasım 2013 tarihinde bir kez daha minnet ve şükranla anıyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz