9 Kasım 2013 Cumartesi

CHP GENÇLİK ÖRGÜTÜN’DEN KIZLI-ERKEKLİ ÖĞRENCİ EVİ SÖYLEMİNE TEPKİAHMET ATEŞ “ AHLAK BEKÇLİĞİ YAPMA. YURT YAP”

Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın Kızlı erkekli öğrenci evlerinin denetleneceği şeklindeki söylemlerine CHP Zonguldak gençlik örgütü tepki gösterdi. Madenci anıtı önünde Gençlik örgütü adına CHP açıklama yapan Ahmet Ateş,  Başbakan’ın ahlak bekçiliği yapmaması gerektiğini, yurtlar yapması gerektiğini açıkladı.
Ateş konuşmasını şu şekilde sürdürdü “ İktidara geldiği günden beri kendisi gibi olmayan her kesime karşı büyük bir hukuksal ve psikolojik savaş yürüten siyasi iktidar; bireysel özgürlüklere olan saldırılarını gün geçtikçe daha vahşileştiriyor.
Son olarak Başbakan Erdoğan’ın kadın ve erkek öğrencilerin birlikte kaldığı öğrenci evlerinin denetleneceğini duyurması, siyasi iktidarın on yıllık baskıcı, gerici ve faşizan politikalarını dahi aşmış ve o malum gömleğini tekrar giymeye çalışması gözlerden kaçmamıştır.
Bu uygulamayla faşist iktidar, toplumsal özgürlüklere karşı yürüttüğü barbar savaşını bir öteye taşıyarak evlerimizin içine, yatak odalarımıza kadar girmekten geri durmayacak kadar ahlaksız ve gözü dönmüş olduğunu kendi elleriyle gözler önüne sermektedir.
Türkiyeyi bir diktatörlüğe dönüştürmek isteyen iktidarın akıl ermez uygulamalarına karşı tüm gücümüzle direnmeye devam edeceğiz.
Devlet yurtlarının yetersizliği nedeniyle cemaat evlerinin tuzağına düşen, harcını ödeyemediği için okuldan atılan, eğitimini devam ettirmek için ağır şartlar altında çalışan binlerce öğrenciyi görmezden gelip ,öğrenci evlerindeki cinsiyet dağılımını denetlemeye çalışanlar gereken cevabı yalnızca kam püslerde değil sandıkta almalıdırlar.
Biz başbakana sesleniyoruz, Ahlak polisliği yapma! Üniversite ile öğrencisi ile uğraşacağına küçük yaşta imam nikahı ile evlendirdiğin evlere baskı uygula”



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz