14 Kasım 2013 Perşembe

Zonguldak’ta üniversite öğrencileri, aşure etkinliğinde bir araya geldi.

Zonguldak Kredi ve Yurtlar Kurumu’nda(KYK) barınan öğrenciler için Fatih Akademi KYK Platformu’nca aşure etkinliği düzenlendi. Yurt kantininde toplanan öğrencilere aşure ikramı yapıldı.
Fatih Akademi Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Platformu tarafından Zonguldak Kredi Yurtlar Kurumu'nda düzenlenen organizasyonda bir araya gelen öğrenciler, dayanışma örneği sergiledi.
Amaçlarının üniversite gençleri arasında birlik beraberlik ve dayanışmayı sağlamak olduğunu belirten Fatih Akademi KYK Platformu Başkanı Mehmet Genç, “Muharrem ayı vesilesiyle düzenlediğimiz aşure münasebetiyle yurtta kalan 900 öğrenci arkadaşımızı unutmadık. Bugün aşurenin mahiyetini birlikte paylaşabilmek, kaynaşabilmek, sevgi ve saygının etrafında buluşabilmek olarak belirliyoruz. Ayrıca dünyanın dört bir tarafından ülkemize gelerek üniversite eğitimini sürdüren arkadaşlarımızı da ülkemizin diğer illerinden gelen öğrenci arkadaşlarımızı da bu etkinlik vesilesiyle bir araya getirmiş oluyoruz. Zaten platform sloganımız olan ‘gelin tanış olalım, işi kolay kılalım’ düsturunca ‘aç açabildiğin kadar sineni, ummanlar gibi olsun’ diyoruz. Bütün arkadaşlarımızı aşurenin çeşitliliği ile oluşan lezzeti, birlikteliğimizle sağlamak istiyoruz.” dedi. 

Etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Zonguldak KYK Müdürü Şükrettin Yılmaz ise şunları söyledi: “İslam dini ve diğer kutsal dinlerce de kutsal sayılan Muharrem ayındayız. Bu ayın mahiyetini anlamaları açısından düzenlenen aşure etkinliğinde birlik ve beraberlik ortamı sergileniyor. Bugün öğrencilerimizin bu birlikteliğini çok anlamlı buluyorum. Muharrem ayının en önemli özelliği lütufta bulunulmasıdır. Biz de KYK Platformu tarafından yurdumuzda düzenlenen bu etkinliğe, ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ayrıca sağ olsun platform görevlisi arkadaşlar, aşurenin yanı sıra tişört dağıtımı yapıyor. Bu anlamlı günü birlik ve beraberlik içerisinde kutluyoruz.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz