1 Kasım 2013 Cuma

ZONGULDAK BELEDİYE MECLİSİ’NİN KASIM AYI İLK TOPLANTISI YAPILDI

             Zonguldak Belediye Meclisi’nin Kasım ayı toplantısının ilk birleşimi bugün Belediye Meclis Salonu’nda yapıldı. Belediye Başkanı Muharrem Akdemir başkanlığında gerçekleştirilen meclis toplantısında, toplam dokuz adet gündem maddesi görüşüldü. Açılış ve yoklamanın ardından, gündem dışı söz alan Belediye Başkanı Muharrem Akdemir; 3-8 Ekim 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilen Almanya’nın Dortmunt kentine bağlı Castrop Rauxel Belediyesi arasında kardeş kent protokolü imzalanması hakkında belediye meclis üyelerine bilgi verdi. Belediye Başkanı Muharrem Akdemir konuyla ilgili; “Ziyaretimizi yaptık ve çok da olumlu geçti. İki ülkenin birbiri ile kaynaşması, kültürlerarası bağların kuvvetlenmesi ve hatta ticari ilişkilerin nasıl olması gerektiği konuları üzerine de fikir alışverişinde bulunduk. Amacımız, bundan sonrada birlik ve beraberlik içerisinde daha güzel çalışmalara imza atmak olacaktır.” şeklinde konuştu.
           Ardından, gündemin birinci maddesi olan Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü’nün, PTT Genel Müdürlüğü ile ilgili olarak 2010-2011 yılında tahakkuk eden katı atık bertaraf bedeli ile ilgili tarifenin yeniden belirlenmesi hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu komisyondan geldiği şekli ile oy birliğiyle kabul edildi. Strateji Geliştirme Müdürlüğü’nün belediyemizin 2014 yılı performans programının görüşülmesi hakkındaki yazısı Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilirken, yine Strateji Geliştirme Müdürlüğü’nün kadına yönelik şiddetle mücadele de yerel ve ulusal STK’ların kapasitesinin güçlendirilmesi ve MFİB hibe programına sunulan projenin uygulanmasında, belediyemizi temsile ve proje belgelerini imzalamak üzere Belediye Başkanına yetki verilmesi hakkındaki yazısı oy birliği ile kabul edildi. Gündemin diğer maddeleri arasında yer alan, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nün kadro değişiklikleri hakkındaki yazısı ve Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 2014 yılı mali yılı bütçesi ve izleyen iki yıl (2015-2016) yılları tahmini bütçe tasarıları ve 2014 yılı gelir tarifesinin görüşülmesi hakkındaki yazıları, Plan ve Bütçe Komisyonu havale edildi.
    Gündemin son maddesi olan, Belediyemiz ve Tüm Bel-Sen arasında yapılması düşünülen toplu sözleşme ile ilgili görüşmelerde görev almak üzere CHP’li meclis üyelerinden Kadir Engin Marangoz, Türker Kapkaç ve AKP’li meclis üyesi Sertan Açıkgöz seçildi. Bir sonraki meclis toplantısı ise, 12 Kasım Salı günü saat 14:00’de yapılması üzerine kararlaştırıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz