13 Kasım 2013 Çarşamba

Saadet Partisi, KGD’nin 10’uncu kuruluş yıldönümünü kutladı


Saadet Partisi (SP) Zonguldak İl Başkanı Sadık Kar ve Yönetim Kurulu üyeleri, Karaelmas Gazeteciler Derneği’ni ziyaret ederek, Derneğin 10’uncu kuruluş yıldönümünü kutladılar. SP’lileri, KGD Yönetim Kurulu Başkanı Osman Sav, Başkan Yardımcısı Sevim Arı, Genel Sekreter Sinan Çetinbakış, Mali Sekreter Mustafa Emen, Yönetim Kurulu Üyesi Atilla Öksüz ile Dernek üyeleri karşıladı.


Tüm KGD üyelerine başlarılar dileyen SP İl Başkanı Sadık Kar, “İnşallah bundan sonraki dönemde hayırlı hizmetlere imza atarsınız. Derneğinizi gerçekten çok önemsiyoruz. Birçok gazeteciyi bir çatı altında bulunduran bir derneksiniz. Topluma hizmet eden bir göreviniz var” dedi.

Ziyaretlerinden dolayı SP’lilere teşekkür eden KGD Başkanı Osman Sav ise, “Karaelmas Gazeteciler Derneği, 10 sene önce tamamı gazetecilerden oluşan bir topluluk tarafından kuruldu. Yola çıkarken, özellikle 3 amacımız vardı. Üyeleri tamamen gazetecilerden oluşan bir dernek, faaliyet yapan bir dernek ve başkanı ölesiye kadar başkanlık yapmayan bir dernek oluşturmaktı. Kötüyü görünce, insan kötüden örnek alıp ona göre yola çıkıyor. 10 senedir de tamamı gazetecilerin olduğu bir dernek oluşturduk. Çok güzel faaliyetlerde bulunduk. Ölesiye kadar başkanlık yapmamayı da inşallah gerçekleştireceğiz. Biz çokluktan ziyade niteliğe önem veriyoruz. Çok sayıda üye başvurusu var, ama biz bunların arasından gazetecilik yapan arkadaşlarımızı seçiyoruz. Sağ olun, sizler de bizlere çok destekler veriyorsunuz” diye konuştu.

Ziyarette, Zonguldak gündemi ve 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak yerel seçimler üzerinde de görüş alışverişinde bulunuldu. SP İl Başkanı Sadık Kar, tüm siyasi partilerin belediye başkan aday adaylarının vitrine oynadıklarını belirterek, “Tüm siyasi partililerin aday adayları, bazı çalışmalar yapıyorlar, ama biz şunu görüyoruz; gerek siyasi partiler, gerekse aday adayları hep vitrine oynamakla meşguller. Gerçek çözüm noktasında hiçbir adayın ciddi bir projesini henüz görmüş değiliz. Maalesef Türkiye’de siyaset böyle yürüyor. Başbakan, son açıklamasında, ‘Öğrenci evlerine baskın yapacağız, fuhşu önleyeceğiz’ diyor. Başbakan, bunu söylerken, kendisi koyduğu zinanın suç olmaktan çıkarılması yasasını görmezden geliyor. Bu ne demek? İki genci aynı yatakta yakalayacak ve ‘sizlere ceza uygulayacağız’ denilecek. Neye göre? Kanun zaten buna müsaade ediyor. Zonguldak’ın veya Türk insanının yapısına çok aykırı şeyler oluyor. Üniversite civarında kimse apartmanına öğrenci almak istemiyor. Başbakan neden böyle bir açıklama yaptı? Seyirciye oynamak için. Alacağını aldı ve sandıkta kendisine oy olarak yansımasını bekliyor. Bu açıklamanın pratikte hiçbir çözümü yok. Hangi belediye başkan aday adayının ağzından ‘imar problemini ben şöyle çözeceğim’ diye bir açıklama çıktı? Bu sözü vermeye cesaret edemiyorlar. ‘Zonguldak ile Kozlu’yu birleştireceğim’ diyorlar. Ayranın yok içmeye tahterevalli ile gidiyorsun gezmeye. Buradan her yere rahat seyahat edelim, ama içecek ayranı bırakın, suyumuz yok. Akan suyumuzun halini herkes görüyor. Zonguldak seçmeni buna kandıkça, bugünkü halinden 50 sene sonrada kurtulması mümkün değildir. Biz bu konuda ciddi çalışmalar yapıyoruz. Zonguldak’ın sorunlarını alt alta yazarak, bir proje havuzu oluşturmaya çalışıyoruz. Adayımız daha henüz netleşmiş değil. Adaylar netleştikçe, bu projeleri de onların önlerine koyacağız ve bunların çözümünü onlardan isteyeceğiz. Bu projelerin Zonguldak için takipçisi olmaya çalışacağız. Bu yalnızca bizim için değil, diğer partiler için de aynı şey söz konusu. Biz olmasak da, gelen kişiye ‘bunları mutlaka yapmalısın’ diyeceğiz. Çünkü bu şehirde beraber yaşıyoruz. Bu şehir battıkça hep beraber batarız” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz alındı. Kısa süre içinde yayınlanacaktır. Teşekkür ederiz